Belföld

Horn szerint Gyurcsány nem maradt magánember

A miniszterelnöknek nem sikerült magánembernek maradnia a Tarka Magyar-felvonulás ügyében - mondta Horn Gábor. A liberális politikus szerint rosszat tesz az ügynek, ha rátelepszik a politika.

“A miniszterelnöknek nem sikerült ebben a kérdésben magánemberként megmaradnia. Ha ő tényleg magánember ebben az ügyben, akkor azt gondolom, hogy az lett volna a helyes, ha visszautasít egy ilyen kérdést” – mondta Horn Gábor.

Hozzátéve: “ha én magánemberként kimegyek egy ilyen rendezvényre, akkor ezt nekem nem kell közölnöm a nyilvánossággal”.

Ha ez megint arról szól, hogy melyik politikus hova megy és miért, akkor ezt az egészet megint elrontottuk. Nagyon rosszat tesz az ügynek, ha erre rátelepedik a politika – tette hozzá.

A miniszterelnök bejelentése után nagyon nehéz lesz a dolguk azoknak a jobboldali, konzervatív embereknek, akik szintén részt szerettek volna venni a rendezvényen – vélte Horn Gábor.

A politikus nem válaszolt arra a kérdésre, hogy az SZDSZ politikusai részt vesznek-e a szombati rendezvényen. A közszolgálati televízió híradója azonban úgy értesült, hogy liberális politikusok, köztük Fodor Gábor pártelnök is ott lesz a felvonuláson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik