Belföld

Emberre vadászott, felfüggesztettet kapott

Jogerősen 1 év és 8 hónap fogházbüntetésre ítélték halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért szerdán a Somogy Megyei Bíróságon azt a nagybajomi vadászt, aki két évvel ezelőtt véletlenül agyonlőtte vadásztársát. A büntetés végrehajtását a bíróság 2 évre felfüggesztette.

A vádlott 2006 októberében kísérővel vadászott a Somogy megyei Jákó közelében. Egy magaslesről vaddisznónak nézett egy tőle mintegy 80 méterre lévő, a földre lekuporodott férfit, aki kíséret nélkül, vendégként indult vadászni. A meglőtt férfi a helyszínen meghalt.

A vádlottat első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A másodfokon hozott határozatban a bíróság 2 évre felfüggesztette a büntetés végrehajtását, mellékbüntetésként pedig a vádlottat 2 évre eltiltotta a vadászattól.

A legutóbb múlt szerdán történt hasonló baleset: a Veszprém megyei Farkasgyepű térségében egy vadász a hajnali derengésben vaddisznó közeledésének vélte két vadásztársa mozgását, ezért több lövést adott le. Az egyik férfi életveszélyes, a másik súlyos sérüléseket szenvedett, mindkettőjüket mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik