Belföld

Gondolatrendőrségtől tart az MSZP

Az adatgyűjtési ügy kapcsán a fiataloknak adott tanácsokat Török Zsolt, az MSZP-frakció ifjúsági szakcsoportjának vezetője, aki feltette a kérdést: gondolatrendőrség működik majd Magyarországon?

A politikus szerint az internethasználó fiataloknak körültekintőbben kell eljárniuk e-mailezéseik során, meg kell nehezíteniük elektronikus postafiókjaik feltörését, például jelszóválasztásnál, speciális karakterek használatával.

Török Zsolt azt mondta: egyes sajtóorgánumok arról adtak hírt, hogy az árnyék-titkosszolgálat az elektronikus postafiók-rendszerekben is „esetleges megfigyeléseket, adatletöltetéseket hajtatott végre”.

Ez a jövő?

Hozzátette: úgy látszik, hogy a szerverfeltörés, a titkos választói adatbázis-építés után ma már az aktív politikusok mellett a jövő, leendő közélet szereplői sincsenek biztonságban, hiszen a fiatalok által közkedvelt „elektronikus levelezési rendszerekhez is esetlegesen hozzáférhettek az árnyék-titkosszolgálat szereplői.”

Török Zsolt arról is beszélt, hogy számos megválaszolatlan kérdést vet fel a polgári polipügy, „mindenekelőtt azt, hogy kinek a megbízásából végeztek ilyen jellegű munkákat, hogy esetlegesen elektronikus postafiókadatokhoz is hozzáférjenek az árnyék-titkosszolgálat képviselői”.

Felvetődik

A szocialista politikus szerint kérdés az is, hogy a magyar fiatalok milyen garanciát találhatnak a személyes adatokhoz, magántitkokhoz fűződő egyéni jogaik biztonságára.
Felvetődik az is, hogy „gondolatrendőrség működik majd Magyarországon” – kérdezte Török Zsolt, aki szerint a jobboldal és az árnyék-titkosszolgálat minden határt átlépett ezzel az akcióval.

Szánalmas

Szánalmas, amit a szocialisták csinálnak, napról napra alulmúlják önmagukat csak azért, hogy kétségbeesetten napirenden tartsák ezt az – egyébként számukra kínos – ügyet.
Az történt ugyanis, hogy megint lebuktak: ellenzéki országgyűlési képviselőket hallgattak le, és törvénysértő módon politikai célokra használják fel a titkosszolgálatokat. Tetteikért bíróságon kell felelniük, az ügyben szükséges feljelentésekről gondoskodunk – írta közleményében Török szavaira reagálva Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.
.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik