Belföld

Most jogszerűen zárták ki Almássyt

Az MDF frakciója egyhangúlag megerősítette pénteki döntését, és kizárta Almássy Kornélt a frakcióból - mondta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője hétfőn a Parlamentben újságíróknak. Almássy még nem tudja, visz-e magával valakit a független képviselők közé.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az MDF pénteken követett-e el formai hibát Almássy Kornél kizárásával, a politikus azt válaszolta: „volt némi formai hiba”, azonban nem biztos, hogy azon a frakcióülésén Almássy Kornélnak részt kellett volna vennie, mert „túl sok dicsérő szó nem hangzott el” a személyét illetően.

A hétfői frakcióülésről távozóban Almássy Kornél azt mondta: a pénteki kizárás nem volt jogszerű, mert arra a frakcióülésre nem hívták meg, ezért jogi lépéseket fontolgat. Hozzátette: a mostani frakcióülésen külföldi útja miatt nem volt jelen Dávid Ibolya, és Csáky Andrásnak is más elfoglaltsága volt. Közölte azt is: a hétfői parlamenti ülésen a függetlenek között foglal helyet, és még nem tudja, hogy „visz-e valakit magával a pártból”. Ha vinne, úgy megszűnne az MDF parlamenti frakciója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik