Belföld

Sárdobálás oda-vissza

Az MSZP szerint a Fidesznek tisztáznia kell a megfigyelési ügyet, a Fidesz viszont úgy gondolja, hogy semmilyen törvénytelen ügyletben nem vettek részt.

Az MSZP választmányának elnöke szerint a Fidesz “összekuszálódott egy olyan cégcsoporttal, amelyre súlyos bűnök gyanúja vetül”; Simon Gábor erről az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban beszélt szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

A Fidesznek tisztáznia kell magát, tisztáznia kell, mi dolga van egy ilyen céggel, és miért gondolja, hogy elfogadható politikai ellenfelek megfigyeltetése – közölte a politikus a választmány ülése után. Hozzátette: a választmány meggyőződése, hogy ezekben az ügyekben a kormány törvényesen és jogszerűen járt el.

A lehallgatási botránnyal kapcsolatos legújabb hangfelvételek mindenki számára világosan bizonyítják, hogy a Fidesz és politikusai semmilyen törvénytelen ügyletben nem vettek részt. Törvénysértést a Gyurcsány-Szilvásy-Draskovics-féle, kommunista időket idéző hálózat követett el, amikor – nem először – ellenzéki képviselőket hallgatott le, és próbált alaptalanul besározni. Ha a titkosszolgálat képviselőket hallgat le, azzal nem egyszerűen megsért egy törvényt, hanem az egész demokrácia ellen vét.

A Fidesz a törvényesség és a rend pártja, a történtek nem maradhatnak komoly jogi és politikai következmények nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik