Belföld

Iváncsik: Almássy csak vádaskodik

A titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár határozottan visszautasította Almássy Kornélnak azokat az állításait, amelyek szerint a titkosszolgálatok kényszerítették a visszalépésre az MDF-n belüli elnökjelöltségi küzdelemtől.

Iváncsik Imre a Magyar Televízió Az Este című csütörtöki műsorában Almássynak arra az aznapi vádjára reagált, hogy Balla Györgyöt, a párt Somogy megyei elnökét egy fegyveres, kommandós egyenruhás, NBH-jelvényt viselő férfi elvitte, és csak másnap reggel engedte el. Azt is mondta, hogy két hete, amikor az MDF választási ülésére ment, a helyszínen megjelentek a titkosszolgálat emberei. Balla György a reá vonatkozó kijelentéseket megerősítette.

„Elképesztő vádaskodásnak tartom mindazt, ami elhangzott, s nem is hiszem, hogy erre szükséges lenne reagálni” – jelentette ki Iváncsik Imre. Hozzáfűzte: az is meghökkentő, hogy éppen azon a napon történik mindez, amikor a nemzetbiztonsági bizottság tagjai megkapták a felvételeket.

Közölte, Almássy állításait egyfajta elterelő hadműveletnek tekinti. Kijelentette, hogy nem tud olyan NBH-jelvényről, amelyet az állítólag Balla György elleni akcióban egy kommandós egyenruhás férfi viselt. Mint mondta, a nemzetbiztonsági hivatali munkatársak tevékenységének éppen az a lényege, hogy fedve legyenek.

Iváncsik Imre szerint a hivatal munkatársai munkájukat mindenben a törvénynek megfelelően végzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik