Belföld

Fidesz: csak hét felvételen beszél fideszes

A Fidesz szerint csak az általuk lejátszott hét lehallgatott felvételen beszél fideszes politikus, a többin az UD Vagyonvédelmi Zrt. munkatársai, vezetői szerepelnek, politikusok egyáltalán nem.

Arra a felvetésre, hogy a titokminiszter szerint nem hét, hanem mintegy harminc felvételt adtak át a nemzetbiztonsági bizottságnak, Répássy Róbert azt mondta, maga Szilvásy György válogatta szét tendenciózusan a lehallgatott beszélgetéseket. A hanganyagokat tartalmazó CD mellé adott jegyzéken külön pont alatt szerepelnek a politikai kapcsolatokat bizonyítandó felvételek, amelybe maga Szilvásy sorolta be a Fidesz által később lejátszott hét felvételt, a többit viszont nem ebbe kategóriába tette – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

“Ha maga Szilvásy György úgy adta át ezeket a bizonyítékokat, hogy ezek a politikai kapcsolatokat bizonyítják, akkor ő maga válogatta, nem mi” – mondta a frakcióigazgató, aki párttársaival, Németh Zsolttal és Révész Máriusszal közösen tartott sajtótájékoztatót. Mint elhangzott, a Fidesznek nincs tudomása arról, hogy még egyébként hányszor hallgatták le a Fidesz politikusait, és arról sincs, hogy a büntetőeljáráshoz átadott lehallgatások között van-e bármilyen politikusokkal folytatott beszélgetés. Répássy Róbert szerint azonban ilyet eddig nem is állított senki, hiszen azt mondták, hogy az ügyben bűncselekménnyel nem érintettek politikusok.

Az ellenzéki párt frakcióigazgatója azt is hangsúlyozta, hogy a Szilvásy György által a nemzetbiztonsági bizottságnak átadott adathordozóról vágatlanul és az eredeti hanganyagnak megfelelően játszották le Kövér László és Demeter Ervin hét lehallgatott telefonbeszélgetését, sőt a CD mellé csatolt jegyzéken is hét tételben szerepeltek ezek az anyagok. Így szerinte Szilvásy rosszul emlékszik, amikor azt mondja, a hét felvétel csak öt, mert egy anyagot megvágtak.

Répássy Róbert tájékoztatása szerint a mintegy harminc felvétel között szerepel az beszélgetés is, amelyet Dávid Ibolya, az MDF elnöke hozott nyilvánosságra korábban, vagyis az a rejtély is megoldódott, hogy vajon ki készítette ez a lehallgatást, hiszen így nyilvánvaló, hogy a titkosszolgálatoktól származott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik