Belföld

Balla György igazolta Almássy állítását

Balla György megerősítette Almássy Kornél sajtótájékoztatóján rá vonatkozó kijelentését. Almássy azt mondta: Balla Györgyöt, az MDF Somogy megyei elnökét az országos választmány szeptember 13-i ülése előtti péntek este valaki elvitte otthonról, és egészen szombat reggelig nem tudták, mi történt vele.

Később kiderült, hogy Balla György családi vállalkozásába zárás előtt belépett egy fegyveres, kommandós egyenruhát viselő, NBH-s jelvénnyel rendelkező férfi, és felszólította, hogy kövesse. Nem vihetett magával semmilyen kommunikációs eszközt, egy idegen lakásra mentek, ahol a fegyveres férfi csak reggel 6 órakor vitte haza, és az aznapi választmányi ülésre vezető úton is követték.

Arra, hogy miért nem közölte eddig a vele történteket, illetve miért nem tett feljelentést személyi szabadságának megsértése miatt, azt mondta: Lasztovicza Gábornak, az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) elnökének beszélt róla (Balla az IDF alelnöke), másnak azonban nem, mert egyrészt félt, másrészt előbb a családjával akart beszélni. Az MDF megyei elnöke közölte: már beszélt ügyvéddel, a további lépésekről pénteken egyeztetnek.

Almássy Kornél csütörtöki sajtótájékoztatójával kapcsolatosan annak a véleményének adott hangot, hogy a 36 órával az MDF elnökválasztó országos gyűlése előtt tett nyilatkozat “stratégiailag jól időzített” lépés volt, alkalmas lehet arra, hogy zavart okozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik