Belföld

Almássy ismét Dávid ellen fordult

Almássy Kornél feleségét és a mellette álló MDF-eseket is többször megfenyegették, mielőtt a politikus, a demokrata fórum alelnöke úgy döntött, visszalép az MDF elnökjelöltségétől. A politikus szeptember 12-én vonta vissza jelöltségét, és azóta nem nyilatkozott, most viszont azt kérte, hogy ne szavazzák meg Dávid Ibolya elnöki tisztségét.

Almássy biztonsági őrökkel érkezett a sajtótájékoztatóra, ahol egy sajtónyilatkozatot olvasott fel. Ebben hangsúlyozta: az őt ért fenyegetések mögött “a hatalom, a titkosszolgálat sejlett fel, új értelmet adva, sokkal fenyegetőbbé téve a korábbi eseményeket is”. Közölte: célja továbbra is egy erős és független jobboldali párt építése, és azt kéri az MDF szombati országos gyűlésének résztvevőitől, hogy minden fenyegetés ellenére szavazzanak nemmel Dávid Ibolya elnökké választására.

A visszalépését megelőző eseményeket felidézve Almássy Kornél egyebek között elmondta, hogy Balla Györgyöt, az MDF Somogy megyei elnökét az országos választmány ülése előtti péntek este valaki elvitte otthonról és egészen szombat reggelig nem tudták, mi történt vele.

Almássy Kornél nyilatkozata egy megzavarodott ember vagdalkozása, amelyből semmi sem igaz. Lelkiismerete nem hagyta nyugodni, összeroppant saját tette súlyától, következményeitől – reagált Almássy Kornél kijelentéseire Herényi Károly az MDF parlamenti frakciójának vezetője.

A közleményében hozzáfűzte azt is, hogy Almássy Kornél drámája azt üzeni: senki ne szövetkezzen a politikai alvilággal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik