Belföld

Vaddisznónak nézte a vadászokat, lelőtte őket

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség azzal a vadásszal szemben, aki szerdán hajnalban több lövéssel életveszélyesen és súlyosan megsebesítette két vadásztársát a Bakonyban - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

S.Gy., a farkasgyepűi vadásztársaság tagja szerdán hajnalban szabályszerűen regisztrálta magát a vadásztársaság beírókönyvében a Farkasgyepű, Bakonyjákó és Döbrönte térségében lévő vadászterületre, a szomszédos körzetbe pedig egy másik vadász jelentkezett be kísérővel – mondta Váradi Piroska. A szóvivő közlése szerint utóbbi vadász a kísérőjével – eddig ismeretlen okból – elhagyta a “kijelölt biztonsági körzetét” és áttért a másik vadászterületre.

S. Gy. magaslesen tartózkodott, amikor a bozótosban mozgást észlelt, s a derengésben vaddisznónak vélve a csörtetőket, lövéseket adott le – tájékoztatott a szóvivő. Elmondta: a lövések a területüket elhagyó két vadászt érték – egyébként ők is a farkasgyepűi vadásztársaság tagjai -, s egyikük életveszélyes hasüregi, másikuk súlyos combsérülést szenvedett.

Mindkettőjüket mentőhelikopterrel szállították a veszprémi kórházba, állapotuk stabil – közölte a szóvivő. A rendőrség folytatja az ügyben a vizsgálatot, s a büntetőeljárást a társait meglövő vadásszal szemben – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik