Belföld

Nézőpont: a többség szerint Gyurcsánynak le kellene mondania

A Nézőpont Intézet által megkérdezett választópolgárok mintegy hatvan százaléka szerint Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a miniszterelnöki posztról. A válaszadók négy százaléka támogatja az SZDSZ-t.

Szeptemberben a megkérdezettek 59 százaléka gondolta úgy, hogy Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a miniszterelnöki posztról, mindössze 32 százalékuk vélekedett ezzel ellenkezőleg. A megkérdezettek tíz százaléka – az MSZP-szavazók fele – bízik abban, hogy a jövőben számára könnyebb lesz a megélhetés, 38 százalékuk viszont romlásra számít. A kormányfő adócsökkentési tervével kapcsolatban a választók 47 százaléka azt mondta, hogy szerinte nem fog változni semmi, míg 15 százalékuk egyenesen adóemelésre számít – derül ki az elemzésből.

A felmérés szerint az SZDSZ támogatottsága négyszázalékos volt a válaszadók körében, az összes megkérdezett 51, míg a magukat középen állóként definiálók 64 százaléka szerint Fodor Gábor pártelnök képes ismét a parlamentbe vinni a liberálisokat. A megkérdezettek 43 százaléka ellenzéki, míg 41 százaléka kormánypárti erőnek tekinti az SZDSZ-t.

Minden második választópolgár szerint a szabad demokraták nem fogják támogatni a kormány költségvetési tervezetét, csak minden harmadik számít ennek ellenkezőjére. AZ SZDSZ-szavazók 70, míg a Fidesz táborának 60 százaléka úgy gondolja, „jó volna, ha a Fidesz és az SZDSZ szorosabban együttműködne”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik