Belföld

Fidesz: összeállt a koalíció

Titkos háttéralku köttetett, újra összeállt a koalíció - értékelte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MSZP és az SZDSZ delegációjának keddi tárgyalását.

Az ellenzéki pártszóvivő szerint a háttéralkunak az ország issza meg a levét, és az emberek látják a kárát, mert a hatalmi osztozkodás következménye a rossz költségvetés, újabb adóemelés, folytatódó nyakló nélküli privatizáció és egyre súlyosbodó lemaradás.

Szijjártó Péter azt mondta, az ország érdeke továbbra is egyértelmű: “háttéralkuk, zárt ajtók mögötti hatalmi osztozkodás és mutyik” helyett arra van szükség, hogy az emberek dönthessenek saját és az ország jövőjéről.

A fideszes politikus hozzátette: erre megvolt a lehetőség, de az SZDSZ úgy döntött, inkább a kisebbségi kormány kicsinyes politikájához asszisztál, amit szerinte a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás motivál.

Gyurcsány Ferenc szocialista pártelnök, miniszterelnök és Fodor Gábor, a liberálisok elnöke vezetésével az MSZP és az SZDSZ – a két héttel ezelőtti találkozót követően – kedden tartott újabb tárgyalási fordulót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik