Belföld

A chartások is gyülekeznek

Körülbelül 300-400 ember gyűlt össze a Magyar Demokratikus Charta rendezvényére várva szombat délután két órára, egy órával a kezdés előtt a fővárosi Roosevelt téren. Ekkorra már felállították az öt, nemzetiszínű lobogóval feldíszített színpadot, a helyükre tették a hangfalakat és a kivetítőt is.

A résztvevők többsége a ruhájára ragasztott, kék színű, Magyar Demokratikus Charta 2008 feliratú matricával várakozik a téren. A matricákat, az azonos feliratú karszalagokat, illetve a rendezvény térképét és “házirendjét” kék pólós rendezők osztogatják.

Több vidéki résztvevő is különbusszal érkezett, az MTI tudósítói a helyszínen egy szerencsi és két nyíregyházi szimpatizánsokkal teli jármű érkezését látták. A környéken rendőröket csak elvétve látni, de viszonylag sok biztonsági őr van a tömegben. A rendőrségi két óra után nem sokkal lezárta a Lánchídra felhajtó sávot. Megjelentek az árusok is, akiktől kürtős kalácsot, perecet és üdítőket lehet vásárolni.

A Clark Ádám téren délután két óráig körülbelül 200-250 ember gyűlt össze. A teret tűzszerészek vizsgálják át. A folyamatosan érkező résztvevők itt is Magyar Demokratikus Charta 2008 feliratú matricát kapnak, amelyet a ruhájukon viselnek. A megkérdezettek többsége békés hangulatú felvonulásban bízik és reméli, nem lesznek atrocitások a nap folyamán.

A tér környékén jelentős számban vannak jelen rendőrök és biztonsági emberek, a Clark Ádám téren is vannak olyan felvonulók, akik különbusszal érkeztek a rendezvényre, például Oroszlányból vagy Dunaújvárosból. Sokan nemzetiszínű lobogóval, illetve MSZP feliratú zászlóval várnak a rendezvényre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik