Belföld

Lendvai: együttműködés igen, koalícó nem az SZDSZ-szel

Lendvai Ildikó arra nem lát esélyt, hogy ismét koalícióra lépjenek az SZDSZ-szel, arra azonban igen, hogy együttműködjenek. Az MSZP frakcióvezetője ezt pénteken Balatonszemesen mondta a Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK) kétnapos találkozójának zárónapján.

A politikus szerint az adó- és a költségvetési törvényt illető megegyezés nem csak szimbolikusan, hanem valóságosan fontos, és sokkal többről van szó, mint egy kormány sorsa.

Lendvai Ildikó két lehetséges forgatókönyvet vázolt fel, jelezve, hogy az általa “pozitív modellnek” nevezett, a korábbi koalíciós partnerrel megegyezéssel záruló változatnak híve és pártja is erre törekszik.

“Pontosan tudjuk, hogy minden megegyezésnek ára van. Ennek is. De még nagyobb ára lenne annak, ha nem sikerülne megegyezni” – fogalmazott a frakcióvezető, aki a másik, a megegyezés hiányában előállt helyzetről szólva azt mondta, ekkor a kongresszus dönt majd a hogyan továbbról: vagy egy előrehozott választásra vagy a parlamenti többség biztosítására ad felhatalmazást a frakciónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik