Belföld

Balhé nélkül zajlott a rendszerváltó felvonulás

Rendbontás nélkül ért véget este a Parlament előtt az a kormányellenes demonstráció, amelyet azzal a céllal szerveztek, hogy a kormány lemondását követelve emlékeztessenek Gyurcsány Ferenc miniszterelnök két évvel ezelőtt kiszivárogtatott balatonőszödi beszédére.

A Kossuth téri tüntetésekről ismertté vált Rendszerváltó Fórum és a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szervezésében mintegy kétszáz tüntető gyűlt össze szerda délután a Corvin közben. Az árpádsávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtató demonstrálók csaknem kétszáz, teljes védőfelszerelést – gázálarcot, rohamsisakot – viselő rendőr biztosítása mellett indultak el a Kossuth térre.

Képgaléria (Fotó: Gáti András - FigyelőNet)

Képgaléria (Fotó: Gáti András – FigyelőNet)

Az útközben mintegy 400-500 fősre duzzadt tömeg az Akadémia utcán haladt, majd a Parlament főbejárata elé egy kordonnal teljesen körbezárt területre vonulhatott be, a kordonok mögött rohamrendőrök álltak sorfalat. Parlament parkolójában felállított színpadon a szónokok az összefogás és az “egy nemzetté válás” fontosságát hangsúlyozták, fő mondanivalójuk az volt, hogy a kormánynak haladéktalanul le kell mondania.

A demonstrálók a Kozma Ferenc utcánál az egyik kordont megbontották, rendőri ellenállás nélkül egy nagyobb csoport átvonult a Vértanúk terére, ott folytatták a tüntetést. A rendőrség a Parlament környékén többeket igazoltatott, ruházatukat, táskájukat is átvizsgálta, a Vértanúk terénél egy embert előállítottak. A tüntetés befejeztével a rendőrség megkezdte a kordonok elbontását a Parlament körül. Rendbontás nem történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik