Belföld

Távozott a vízművek vezérigazgatója

Közös megegyezéssel távozott posztjáról a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója, Haranghy Csaba.

A társaság igazgatósága kedden hozzájárult a vezérigazgató távozásához, s ez a társaság október 2-i közgyűlésén válik véglegessé. A gazdasági vezérigazgató-helyettesből hat éve a cég első emberévé előlépett Haranghyt az igazgatóság azonnali hatállyal, szerdai nappal mentesítette a munkavégzés alól. Feladatait még kedden átadta a befektetők bizalmát élvező Keszler Ferenc gazdasági vezérigazgató-helyettesnek, s azóta elérhetetlenné vált.

Haranghy Csaba helyzete tavasszal rendült meg, amikor a posztra jelölési joggal rendelkező külföldi tulajdonosok bizalmát elvesztette. A befektetők ekkor engedni kényszerültek a fővárosnak a menedzsmentdíjuk, sikerdíjuk mértékéről folytatott többéves vitában. A helyzetet az is bonyolította, hogy miközben az önkormányzati tulajdonos egyik képviselője, Demszky Gábor főpolgármester többször is bizalmáról biztosította Haranghy Csabát, a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós (MSZP) hajlott a befektetők véleményének elfogadására.

Hagyó Miklós ez ügyben csupán annyit kívánt elmondani, hogy a vezérigazgató-váltás egy folyamat volt. Erről tájékoztatást kaptak az igazgatóságban többségben lévő befektetőktől, akik már a nyáron lépéseket tettek ez ügyben. Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke elmondta, hogy a jelenlegi ismereteik alapján nem támogatják Haranghy Csaba felmentését, és részletesen tájékozódni kívánnak a körülményekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik