Belföld

Rendszeresen marihuánáztak egy győri szakiskolában

Tanórák közötti szünetekben rendszeresen marihuánás cigarettát szívott négy diák az egyik győri szakiskolában; a 18-20 év közötti fiatalok elismerték a kábítószer-fogyasztás tényét - mondta Csicsai Attila alezredes, a győri kapitányság sajtótájékoztatóján kedden Győrött.

A rendőrség házkutatást tartott azoknál a terjesztőknél, akiket a diákok kábítószer-eladóként megneveztek. Az egyik lakásban olyan eszközök kerültek elő, amelyek a kábítószerrel való visszaélés gyanúját megalapozták – közölte az alezredes.

A másik lakásban a házkutatás ideje alatt többen megjelentek, akikkel szemben a rendőrség korábban már kezdeményezett büntető eljárást kábítószer-fogyasztás miatt.

A nyomozati cselekmények során tizenhárom csomag marihuánát foglalt le a rendőrség, és az egyik gyanúsítottnál megtalálták az aznapi értékesítésből származó bevételt, 70 ezer forintot. A pénz eredetét az érintett kihallgatásakor elismerte.

Az alezredes hangsúlyozta: a nyomozás még a kezdeti szakaszban van, a későbbiekben további gyanúsítottak azonosítására lehet számítani. Egyelőre egy emberrel szemben terjesztés, hattal szemben fogyasztás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A társaság minden tagja szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik