Belföld

Kedvezményes lakás tiszthelyetteseknek

Október 1-jén lép hatályba az a miniszteri rendelet, amelynek értelmében lakásvásárlási támogatást kapnak a rendőrség és a büntetés-végrehajtás állományába tartozó tiszthelyettesek és zászlósok - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) sajtóosztálya.

Draskovics Tibor miniszter augusztus közepén jelentette be, hogy havonta 40 ezer forint lakásvásárlási támogatást kapnak a tiszthelyettes rendőrök és a büntetés-végrehajtásban dolgozó tiszthelyettesek. Mint elmondta, a támogatottaknak vállalniuk kell, hogy a támogatás idejével azonos ideig szolgálnak tovább a szervezetnél.

Az IRM közölte: elkészült a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet és a Budapesti Fegyház és Börtön tiszthelyettes és zászlós állományának vissza nem térítendő, lakáscélú támogatásáról szóló miniszteri rendelet, amely október 1-jén lép hatályba.

“A rendelet alapvető célja, hogy rövid időn belül gyors, megnyugtató megoldást és segítséget biztosítson azoknak a rendőröknek és a büntetés-végrehajtásban szolgálatot teljesítőknek, akik munkájukat Budapesten végzik és hosszútávra, élethivatásként vállalják hivatásos szolgálatukat” – közölte a tárca.

Hozzátette, hogy a rendelet nem lakások, lakóparkok építését irányozta elő, hanem – a kedvezményt kérő igényeihez igazodva – mihamarabbi pénzbeli támogatást biztosít az otthonteremtéshez, így például az igénylő tíz éven keresztül havonta akár 40 ezer forint támogatást kaphat a Budapesten vagy a főváros 50 kilométeres körzetében vásárolt lakás törlesztőrészletéhez.

Az IRM bízik abban, hogy a rendelet “nem csak az érintetteknek nyújt megfelelő segítséget, de munkájuk, szolgálatellátásuk hozzájárul fővárosunk közrendjének a Budapesten élők nyugalmának erősítéséhez, a nagyobb rend és biztonság megteremtéséhez”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik