Belföld

Álrendőröket vettek őrizetbe

Álrendőröket vettek őrizetbe Szeged-Kiskundorozsmán; a két férfi értéktárgyakat lopott el egy lakásból. Az elmúlt hónapokban több megyében is elfogtak álrendőröket.

A gyanú szerint a két szegedi férfi május közepén felkeresett egy kiskundorozsmai házaspárt, nyomozónak adta ki magát, így jutott be a lakásba. Bár igazolványt nem mutattak, a házaspár lányával kapcsolatban érdeklődtek, ezért elhitték róluk, hogy rendőrök.

Az álrendőrök nem távoztak üres kézzel: elterelték a figyelmet, közben két telefont és egy karórát vettek magukhoz. A személyleírás alapján előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit, akiket hétfőn őrizetbe vettek, és indítványozták előzetes letartóztatásukat.

A gyanúsítottaknak nem először van dolguk a hatósággal: a főkapitányságon már folyamatban van ellenük egy büntetőeljárás zsarolás megalapozott gyanúja miatt.

Az elmúlt hónapokban több megyében is elfogtak álrendőröket. Mezőkövesden szeptember elején pénzt és bankkártyát vittek magukkal egy családi házból a csalók, hasonló eset történt korábban Komáromban, Esztergomban és Kocson is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik