Belföld

Távozik a Fővárosi Vízművek igazgatója

Közös megegyezéssel távozik a Fővárosi Vízművek Zrt. éléről Haranghy Csaba vezérigazgató a Népszabadság értesülése szerint. A cég kommunikációs osztályvezetője hétfőn az MTI-nek sem cáfolni sem megerősíteni nem tudta az információt.

Lévai Zsuzsa mindössze annyit közölt, hogy kedden igazgatósági ülést tartanak. A Népszabadság úgy tudja, a vezérigazgató távozása mögött az állhat, hogy korábban városházi politikusok megvonták nyilatkozati jogát, és “megbénították az érdemi munkavégzésben” is.

Haranghy Csaba távozásáról a végső szót a társaság szeptember 26-i közgyűlésén mondhatják ki, de várhatóan a keddi igazgatósági ülés után jelentik be hivatalosan.

A napilap szerint a vezérigazgató lehetséges utódjai között szóba került Dancs Gábor, a főváros volt közlekedési tanácsnoka, a vízművek felügyelőbizottságának elnöke és Bella Balázs, az igazgatóság egyik tagja, korábbi elnöke.

Haranghy Csaba hat éve vezeti a 75 százalékban a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló céget. Nevéhez fűződik a vízvezetékrendszer rekonstrukciós programjának meghirdetése, amelynek eredményeként jelentősen csökkent a csőtörések száma. Több milliárd forintból új diszpécserközpontot alakítottak ki a cégnél, csökkent a hibaelhárítási idő, és a távvezérlésnek köszönhetően biztonságosabbá vált a vízellátás – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik