Belföld

Sajnálja az SZDSZ Gegesyt

Az SZDSZ parlamenti frakciója sajnálattal értesült róla, hogy Gegesy Ferenc hétfőn kilépett a párt képviselőcsoportjából - áll a szabad demokraták frakciójának közleményében.

A Szabad Demokraták Szövetségének képviselőcsoportja a közleményben megköszönte azt a “magas színvonalú és kitartó munkát”, amit Gegesy Ferenc 18 éve mint polgármester, két éve pedig mint képviselő végzett a pártnál.

A politikus távozásával a frakció egy értékes tagját veszítette el – tartalmazza a közlemény.

Eörsi Mátyás, szabad demokrata képviselő hétfőn a Parlamentben újságíróknak azt mondta, hogy Gegesy Ferenc az elmúlt hét végén még részt vett a párt vidékre kihelyezett frakcióülésén, “konstruktív volt, hozzászólt mindenhez, nem tudom mi történt.”

Gegesy Ferenc indokairól a szabad demokraták ügyvivője úgy vélekedett, hogy a lemondott képviselő által írt levél számára nem támasztja alá ezt a lépést. “Azt, hogy az SZDSZ-nek meg az országnak nem könnyű a helyzete, azt tudja mindenki, de ez nem volt másként az elmúlt héten sem” – közölte Eörsi Mátyás.

A kilépés miatt kiírandó időközi választásról úgy vélekedett: “nem hiszem, hogy ez jót tesz nekünk, de nyílván végiggondolta, hogy mi jó a pártjának, amely polgármestert is csinált belőle, a parlamentbe is behozta.”

Gegesy Ferenc hétfőn közölte, hogy húszéves tagsága után kilépett az SZDSZ-ből, és lemondott egyéniben szerzett parlamenti mandátumáról. Ferencváros polgármestere arra is kitért, hogy a parlament hétfői munkájában már nem vesz részt.

A volt képviselő azzal indokolta döntését, hogy az SZDSZ ellentmondásos politizálása eredményeként “reménytelen helyzetbe jutott”, és hamarosan a szatellit pártként való működés vagy a parlamentből való kiesés között választhat csak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik