Belföld

Ellátási korlátozások a veszprémi kórházban

A veszprémi Csolnoky Ferenc Megyei Kórházban a volumenkorlát átlépése miatt augusztus 15-e óta csak az életveszélyes esetek, a daganatos betegek ellátását, illetve a sürgősségi beavatkozásokat végzik el - írta hétfői számában Veszprém megye napilapja, a Napló.

Átlagosan egy hónappal nőttek a várólisták, de vannak olyan területek, mint például a szemészeti műtétek, protézisbeültetések, ahol ezzel a csúszással már két-három hónapot kell várni a beavatkozásokra – olvasható a lapban. A kórházban ugyanis idő előtt elfogyott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által az intézménynek jóváhagyott finanszírozási keret.

Az újságnak azt nyilatkozta Tóth Árpád, a kórház orvos-igazgatója, hogy országos jelenségről van szó, a rendszerből kivont pénzek miatt az ellátási volumenkorlátot sok kórház nem tudta tartani.

Az orvos-igazgató szerint ha a kórház elvégezte volna azokat a beavatkozásokat, amelyeket a finanszírozási keret híján a biztosító nem fizet ki, akkor közel 400 millió forintos hiányt halmozott volna fel.

Október elsejétől azonban új finanszírozási év kezdődik, s szeptember 24-én feloldják a kórházban az ellátási korlátozásokat – olvasható a Naplóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik