Belföld

Almássy visszalépett Dávid Ibolya javára

Almássy Kornél az MDF országos választmányi ülésének elején bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől - közölte Hock Zoltán, a párt alelnöke. Dávid Ibolya lett az elnökjelölt.

Almássy Kornél arra kérte az országos választmány tagjait, illetve az őt támogatókat, hogy támogassák Dávid Ibolyát, mert egyetért a politikájával. Ezt követően a testület Almássy Kornélt támogató tizenkét tagja lemondott választmányi tagságáról – ismertette az ülésen történteket Hock Zoltán.

Jelölték, majd távozott (Fotó: MTI)

Jelölték, majd távozott (Fotó: MTI)

Az alelnök elmondta, hogy Almássy Kornéllal együtt valamennyien tagjai maradnak az MDF-nek és Almássy a parlamenti frakcióból sem lép ki.

Ibolyát jelölték

A választmányi ülésen Almássy bejelentése után az öt másik elnökjelöltből négy szintén visszalépett, így az országos választmány 66 szavazattal 17 ellenében Dávid Ibolyát jelölte az MDF elnökének.

Almássy Kornél az elnökségbe sem jelölteti magát, így a tisztújítás után alelnöki posztjától is elköszön.
Hock Zoltán elmondta, hogy Almássy nem indokolta visszalépését, csak arról beszélt röviden: megértette, hogy a megosztottság árt a pártnak.

Nincs elfelejtve

Az alelnök a megfigyelési ügyről úgy nyilatkozott, hogy az nincs elfelejtve, Dávid Ibolya már megtette a bejelentést. Ebben az esetben az MDF-nek nincs további szerepe, azt részükről lezárták, a továbbiakban az ügy vizsgálata a rendőrség és az ügyészség feladata. Hozzátette, ha szükséges és indokolt, akkor a nyomozás lezárulta után újratárgyalják az esetet.

Hock Zoltán – szintén újságírói kérdésre – elmondta, hogy a jövőben képesek lesznek együtt dolgozni Almássy Kornéllal. Arra a kérdésre, hogy ki juttatta el Dávid Ibolyához a botrányt kirobbantó hangfelvételt, azt mondta: nem tudja, ahogy arról sem volt tudomása, hogy a párt elnöke beszélt volna a megfigyelési ügyben Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszterrel. Hozzátette, a választmányi ülésnek nem volt témája a megfigyelési ügy.

Az országos elnökségbe jelölt tagok választása a sajtótájékoztató idején is zajlott, közülük heten már megszerezték a szükséges szavazatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik