Belföld

Folytatódik az MSZP és az SZDSZ közötti egyeztetés

Szakpolitikai kérdésekkel folytatódik az MSZP és az SZDSZ közötti egyeztetés jövő héten - jelentette be a két pártelnök külön-külön tartott sajtótájékoztatóján. Elmondták azt is, hogy személyi kérdésekről nem esett szó.

A két delegáció közös javaslata volt a szakpolitikai kérdések megvitatása – közölte Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, kormányfő. A szóba került konkrét témakörök között a gazdaság-, a foglalkoztatás-, a szociál-, az oktatáspolitikát említette, illetve a nyugdíj és demokratikus közélet kérdését.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke kitért arra, hogy ezúttal nem a hogyanra, hanem a mire keresték a választ, vagyis arra, egy politikai megoldás milyen tartalommal szülessen meg.
Közölte: a következő alkalommal a tartalmi kérdésekről beszélnek majd, amiatt, hogy világossá váljon, van-e közös pont arra vonatkozóan, milyen tartalommal kellene másfajta politikai megoldást találni.

Kérdésre válaszolva Gyurcsány Ferenc azt mondta, az SZDSZ nem vetette fel a szakértői kormány kérdését. Elmondta, az együttműködés konkrét formája, mélysége azon múlik, milyen szoros lesz a programokban való egyetértés. Arra a kérdésre, szóba került-e, hogy Gyurcsány Ferenccel nem hajlandóak együttműködni, Fodor Gábor azt mondta, személyi kérdésekről nem beszéltek, de leszögezték álláspontjukat a kialakult helyzetről, elmondták a véleményüket a miniszterelnök javaslatáról, valamint a szakértői kormány koncepciójáról is.

Az egyeztetésen és a sajtótájékoztatón az MSZP részéről részt vett Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető, Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke, valamint Juhász Ferenc és Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese. Az SZDSZ részéről Fodor Gábor pártelnök mellett Kóka János frakcióvezető, Gulyás József, Gusztos Péter és Horn Gábor ügyvivő volt ott a tárgyaláson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik