Belföld

Bajnainak nincsenek miniszterelnöki ambíciói

Nem tekinti a szó klasszikus értelmében politikusnak magát Bajnai Gordon, és nem tervezi, hogy miniszterelnök lesz, ugyanakkor kritizálja a politikai elitet, és úgy látja: fordulóponthoz értünk - olvasható a Délmagyarország keddi számában.

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy egyre több háttérbeszélgetésben – még a szocialisták között is – potenciális miniszterelnök-jelöltnek nevezik, azt mondta: nincsenek ilyen ambíciói.

„A demokráciákban négyévente döntenek az ország vezetéséről. Itt pedig két éve folyamatos kampány zajlik, ami megviseli az országot. Azt gondolom, hogy Magyarországon túl régóta túl sok szó esik arról, ki van hatalmon. Ehelyett sokkal többet kellene arról beszélni, hogy a hatalmat mire illene használni” – mondta a Csongrád megyei napilapnak nyilatkozva a politikus.

Bajnai Gordon hozzátette: az elmúlt két év konszolidációja után most jutott oda Magyarország, hogy egyensúlyba kerüljön a gazdaság, és elinduljon egy gyorsabb növekedés irányába. A politikusok óriási felelőssége, hogy az ország hosszú távú érdekei szerint fogalmazzák-e meg a politikájukat, és ehhez keresnek támogatást, vagy pedig a szavazók kegyeinek vadászásában ismét föláldozzák az ország érdekeit. Most dől el, melyik irányba fordulunk – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik