Belföld

Rendkívüli MSZP-kongresszust hív össze Gyurcsány

Három hét múlva tartanák az MSZP-kongresszust, ahol a párt szervezetei megvitatnák a politikai helyzetet, s választanának a lehetséges irányokból.

Rendkívüli pártkongresszus összehívását kezdeményezi szeptember 27-re az MSZP keddi elnökségi ülésén – jelentette be Gyurcsány Ferenc pártelnök-kormányfő a szocialista frakció hétfői ülésén.

A miniszterelnök kezdeményezésének célja, hogy a párt valamennyi szervezete vitassa meg a kialakult politikai helyzetet, illetve döntsön, a lehetséges irányok közül melyiket támogatja, és ennek képviseletére adjon mandátumot.

A miniszterelnök úgy véli, az MSZP-nek három lehetőség közül kell választania.
Az egyik lehetséges út, hogy a szocialisták egyetértenek a Fidesszel és támogatják a parlament feloszlatását, azaz az előre hozott választások kiírását.

A második alternatíva az, hogy az MSZP elfogadja Fodor Gábornak, SZDSZ elnökének ultimátumát, és a jelenlegi kormány helyére egy új kormányt állít.

Harmadik lehetőség, hogy a szocialisták a jelenlegi kormányt támogatva megkísérelnek a Megegyezés című program végrehajtásához társadalmi és parlamenti többséget szerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik