Belföld

Budakalász előrehozott választásért kampányol

Eddig 40 civil szervezet és 150 személy csatlakozott az előre hozott választások kikényszerítésére a Budakalászi Polgári Körök Szövetsége által még júniusban kezdeményezett országos aláírásgyűjtési akcióhoz.

Novotny László, a szövetség elnöke elmondta: a helyi szervezet tagjai azért indították el a civil kezdeményezést, mert megítélésük szerint a politikai pártok valójában nem akarnak változtatást, jól érzik magukat a “langyos vízben” és ragaszkodnak a sok, személyes előnyt jelentő parlamenti székhez. Így legfeljebb csak szavakban hangoztatják az előre hozott választás szükségességét, igazából nem tesznek érte semmit.

Márpedig – a szóvivő szerint – az ország politikai, gazdasági, morális válságban van, ami nem tartható tovább, ezért a változtatást civil kezdeményezéssel kell felgyorsítani. Ha nagyszámú aláírás gyűlik össze, annak nincs ugyan törvényi következménye, de erkölcsi pressziót gyakorolhat a döntéshozókra – mondta.

A budakalászi szövetség 11 nagyváros civil szervezeteivel kezdeményezett kapcsolatfelvételt, e helyeken olyan gyűjtőpont-hálózatot alakítanak ki, ahová az akcióhoz csatlakozni kívánó helybéliek az aláírásaikat leadhatják – hívta fel a figyelmet Novotny László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik