Belföld

Szombaton melegrekord volt, vasárnap még melegebb lesz

Megdőlt a magyarországi abszolút melegrekord szombaton, hiszen Szegeden az 1946-ban mért legmagasabb, 36,5 foknál többet, 36,7 fokot mutattak a hőmérők.

A rekord nem csak Szegeden, de a fővárosban is megdőlt, hiszen eddig szeptember 6-án 1982-ben mérték a legmelegebbet, 33,2 fokot. Ezzel szemben a nap folyamán 34,3 fokig kúsztak fel a hőmérők Budapesten. Az egész országban hőség volt, hiszen a 200 méter alatti területeken mindenütt 30 foknál melegebbet mértek – mondta el Fövényi Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes meteorológusa.

De nemcsak a déli órákban volt hőség, hanem a reggeli meleg rekord is megdőlt, hiszen Pápán 21,4 fokot mértek, szemben a korábban regisztrált 21,2 fokkal – jegyezte meg a meteorológus.

Fövényi Attila arra figyelmeztetett, hogy vasárnap 0,5-1 fokkal még melegebbre kell számítani. Mint mondta, késő délután a Dunántúlon már lehetnek záporok, zivatarok. Hétfőnre viszont már jelentősen visszaesik a hőmérséklet, igaz, ez valamivel még mindig melegebb lesz a szeptember elején szokásosnál. Ahétfői enyhülést követően arra már nem kell számítani, hogy visszatér a kánikula.

Bővebb előrejelzés a FigyelőNet Időjárás oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik