Belföld

Stumpf júniusi választásokra tippel

Stumpf István politológus szerint takarékos és progresszív megoldás lenne, ha jövő júniusban, az európai parlamenti választásokkal egy időben tartanák az előre hozott választásokat, és ezzel sok milliárd forintot lehetne megspórolni.

A Századvég Alapítvány elnökével, az Orbán-kormány volt kancelláriaminiszterével a Magyar Nemzet szombati száma közöl interjút. Stumpf István jó elképzelésnek tartja Dávid Ibolya MDF-elnök kezdeményezését az ellenzéki konszenzus kialakítására és az Országgyűlés feloszlatására. “Ezzel mód nyílhatna a helyzet politikai konszolidálására.”

Véleménye szerint a kisebbségi kormányzás a rendkívüli választások előszobája. “A szakértői kormányról valójában nem is lehet tudni, mi értendő alatta, hisz senki sem határozta meg pontosan. Más dimenziót ad azonban a kérdésnek az az ellenzéki felvetés, hogy válságkezelő átmeneti kormányra van szükség. Ez körülhatárolt mandátummal működne, s biztonsággal el tudná vezetni az országot az előre hozott szabad választásokig” – fogalmazott Stumpf István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik