Belföld

Százezerért lehet szülni a veszprémi kórházban?

Az Egészségügyi Minisztérium eljárást kezdeményezett a veszprémi megyei kórház ellen, mert az intézmény 100 ezer forint ellenében biztosítja a fogadott szülést - írta a Veszprém megye napilapja, a Napló.

Precedens értékű ügyről van szó, ilyen eljárást még nem folytattunk – nyilatkozta a lapnak Kovácsy Zsombor, az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke. “Elsősorban azt vizsgáljuk, hogy az intézmény megfelelően járt-e el a biztosítottakkal szemben, hiszen alapesetben ilyen tevékenységért nem lehet pénzt kérni” – hangsúlyozta. A felügyelet elnöke szerint a vizsgálat hetekig eltarthat.

Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója a lapnak azt nyilatkozta, hogy az intézményükben teljesen szabályozottan működik a szülészet, sőt elsőként tettek valamit a hálapénz kifehérítése érdekében. A kórház nem kér pénzt a fogadott szülésekért, a szerződés az orvos és a kismama között jön létre, abba az intézmény nem szól bele – közölte a főigazgató.

Három éve a veszprémi kórházban megszüntették a fogadott orvosnál történő szülést, ám néhány hónapja számla ellenében három, vállalkozóként dolgozó orvos újra biztosítja ezt a lehetőséget – olvasható a megyei napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik