Belföld

Kedden még nem lesz kánikula

Kedden 25-29 fok között várható a legmagasabb hőmérséklet, de folytatódik a felmelegedés, és a héten még 30 fok fölé kúszhat a hőmérő mutatója.

Kedd estig a Kárpát-medence északnyugati területei fölé a nyugati frontrendszer érintőleges hatásaként nedvesebb levegő áramlik, de a nappali felmelegedés kissé tovább erősödik.

Kedden csak északnyugaton, nyugaton lesz átmenetileg több a felhő, és ott helyenként zápor, egy-egy zivatar is lehet. A Tiszántúlon megélénkül a déli szél, zivatar környezetében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 29 fok között valószínű.

A következő 5 napban erőteljes délnyugati áramlással napról napra egyre melegebb, kánikulai hőmérsékletű levegő érkezik hazánk térségébe, ezért a maximumhőmérsékletek gyakran alakulnak majd 30 fok közelében, illetve 30 fok felett. Általában kevés lesz felettünk a felhő, de a délutáni órákban elsősorban északon és nyugaton elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat.

Északkelet-Európa felett ciklon örvénylik. Hatására Oroszország európai területén borult, csapadékos, hűvös az idő. A hőmérséklet csúcsértéke többfelé a 15 fokot sem éri el. Ciklon alakítja Északnyugat-Európa időjárását is. A ciklon frontrendszerének felhőzete egészen az Alpokig benyúlik. Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől a Fekete-tengerig, illetve a Pireneusi-félsziget térségében magasnyomás húzódik. A leszálló légmozgások következtében többnyire derült az ég, és a déli, délnyugati vidékeken 30 fok fölé melegszik a levegő.

Az időjárásról további részleteket az FN Időjárás oldalán olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik