Belföld

Az MDF többsége Dávid Ibolyát akarja

admin

2008. 08. 30. 16:24

Az MDF megyei szervezeteinek többsége Dávid Ibolya jelenlegi elnököt támogatja abból a 14-ből, ahol már nyilvánosságra hozták, hogy kit jelölnek az elnöki posztra - mondta Katona Kálmán, az MDF választmányi elnöke.

A jelölését már közzétett megyék közül kilenc támogatja Dávid Ibolyát, öt megye pedig Almássy Kornélt jelölte – mondta Katona Kálmán az országos választmány alakuló ülése közben tartott sajtótájékoztatón. A politikus megjegyezte, hogy a megyék két elnökjelöltet is támogathatnak, így előfordul olyan, ahol mind a mostani elnököt, mind Almássy Kornélt támogatják. Arra a kérdésre, hogy van-e olyan megye, ahol csak Almássy Kornélt jelölték, a politikus azt mondta: ilyen megyét az összegezésében nem lát.

Többen még nem jelöltek

A kettős jelölés lehetőségével élő megyék között említette Katona Kálmán Somogy, Heves és Veszprém megyéket. Megjegyezte: több fontos megye, így Vas, Borsod, Nógrád, Győr-Sopron illetve Budapest még nem jelölt.

További jelöltként kerül az országos választmány elé még Olajos Péter, Karsai Péter és Viniczai Tibor – mondta Katona Kálmán.
Katona Kálmán hozzátette: az elnöki posztra a jelöltállítást szeptember 13-a előtti napokban kell befejezni. Ezt követően az országos választmány határozza meg azt a három politikust, akik az országos gyűlésen elindulnak az elnöki posztért.

Hátom jelölt versenghet

Kérdésre válaszolva Katona Kálmán elmondta: az elnöki posztért az a három jelölt indulhat el az országos gyűlésen, akik a jelöltállító választmányi ülésen a legtöbb voksot kapják majd.

“A választmány elő tudja segíteni, hogy kettő jelölt legyen, és ne négy. A választmány bölcsességében kell bízni. Én ma azt tapasztaltam, hogy van bölcsesség”- fogalmazott Katona Kálmán.

Valós, tényleges támogatással bíró jelöltet nehéz ezen a szavazáson kiszorítani, ám “fal jelöltnél” ezt meg lehet szervezni – mondta Katona Kálmán arra az újságírói felvetésre, hogy sajtóhírek szerint van olyan jelölt az elnöki posztra, aki azért indul, hogy kiszorítsa Dávid Ibolya jelenlegi elnök valódi kihívóját, Almássy Kornélt.

Több a fiatal a pártban

Katona Kálmán elmondta: az MDF országos választmányának mostani, alakuló ülésén a küldöttek 37 százaléka új helyi politikus, s ez az arány hasonló a korábbi választásokhoz, ám – jegyezte meg – most több a fiatal, mint korábban volt.

Elmondta: a következő országos választmányi ülés szeptember 12-13-án Debrecenben lesz, s itt 13-án fognak megtörténni az elnök- és elnökségi tag jelölések. Szeptember 27-én lesz az országos gyűlés, ahol megválasztják az MDF új elnökét és az elnökség új tagjait.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.