Belföld

Fidesz: az MSZP visszaél hatalmával

admin

2008. 08. 30. 11:37

A Fidesz "a hatalommal való visszaélés minősített esetének" tartja, hogy félig közpénzből fizették a miniszterelnöki programról szóló hirdetést, ezért arra szólítja fel az MSZP-t, hogy saját pártpénzéből pótolja ezt az összeget. A kormány ugyanakkor azért bírálja a Fideszt, mert nem reagál javaslatára

Koszorús László, az ellenzéki párt képviselője az MSZP Vérmező utcai központja előtt tartott tájékoztatóján felháborítónak, elfogadhatatlannak és “a hatalommal való visszaélés minősített esetének” nevezte, hogy az emberek pénzéből fizették ki a miniszterelnöki programról szóló, a Népszabadságban közzétett fizetett hirdetés árának a felét.

Mint mondta: a 4,5 millió forintos hirdetésből 2 millió forintot a Miniszterelnöki Hivatal állt, és csak a többit az MSZP. Koszorús László ezért arra szólította fel a szocialisták pénztárnokait, hogy hétfőn azonnal fizessék ki ezt a 2 millió forintot, mert az MSZP pártpénzből feladhat hirdetéseket, de közpénzből nem.

Interneten is elmondhatta volna

A fideszes képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a 200 millió forintért létrehozott kormányszóvivői weboldalon, vagy a miniszterelnök saját internetes oldalán ingyen is közzétehették volna a dokumentumot, de Gyurcsány Ferenc akár sajtótájékoztatókon is beszámolhatott volna elképzeléseiről.

Koszorús László hangsúlyozta: a magyar emberek a kárvallottjai a kisebbségi kormányzásnak, és most “arcátlan módon” velük fizettetik ki a miniszterelnök hetedik programjáról szóló fizetett hirdetés árát. A fideszes politikus szerint Gyurcsány Ferenc a programmal beismerte, hogy ő a hibás az elmúlt évek sikertelenségéért, a mélyülő szociális válságért és az egyre növekvő munkanélküliségért.

Hozzátette: az, hogy négy év alatt Gyurcsány Ferenc a hetedik programját mutatja be, azt bizonyítja, hogy a kormányfő a problémák létrehozásához nagyon ért, de a megoldásról fogalma sincsen.

Az MSZP reakciót vár

Az MSZP továbbra is kifogásolja, hogy a Fidesz érdemben nem reagált Gyurcsány Ferenc miniszterelnök héten nyilvánosságra hozott programjára.

Ha érdemi programot nem láthattunk a legnagyobb ellenzéki párttól, akkor legalább a kormányoldal javaslataira reagálhatnának – mondta a baloldali ifjúsági szervezet, a Societas elnöke, Varga László.

A kormánypárti politikus szerint ha nincs reakció arra, hogy a kormány az emberek és a vállalkozások adóterheit igyekszik csökkenteni, akkor a polgárokat kell megnyerni a javaslatok támogatásához.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.