Belföld

Fidesz: az MSZP visszaél hatalmával

A Fidesz "a hatalommal való visszaélés minősített esetének" tartja, hogy félig közpénzből fizették a miniszterelnöki programról szóló hirdetést, ezért arra szólítja fel az MSZP-t, hogy saját pártpénzéből pótolja ezt az összeget. A kormány ugyanakkor azért bírálja a Fideszt, mert nem reagál javaslatára

Koszorús László, az ellenzéki párt képviselője az MSZP Vérmező utcai központja előtt tartott tájékoztatóján felháborítónak, elfogadhatatlannak és “a hatalommal való visszaélés minősített esetének” nevezte, hogy az emberek pénzéből fizették ki a miniszterelnöki programról szóló, a Népszabadságban közzétett fizetett hirdetés árának a felét.

Mint mondta: a 4,5 millió forintos hirdetésből 2 millió forintot a Miniszterelnöki Hivatal állt, és csak a többit az MSZP. Koszorús László ezért arra szólította fel a szocialisták pénztárnokait, hogy hétfőn azonnal fizessék ki ezt a 2 millió forintot, mert az MSZP pártpénzből feladhat hirdetéseket, de közpénzből nem.

Interneten is elmondhatta volna

A fideszes képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a 200 millió forintért létrehozott kormányszóvivői weboldalon, vagy a miniszterelnök saját internetes oldalán ingyen is közzétehették volna a dokumentumot, de Gyurcsány Ferenc akár sajtótájékoztatókon is beszámolhatott volna elképzeléseiről.

Koszorús László hangsúlyozta: a magyar emberek a kárvallottjai a kisebbségi kormányzásnak, és most “arcátlan módon” velük fizettetik ki a miniszterelnök hetedik programjáról szóló fizetett hirdetés árát. A fideszes politikus szerint Gyurcsány Ferenc a programmal beismerte, hogy ő a hibás az elmúlt évek sikertelenségéért, a mélyülő szociális válságért és az egyre növekvő munkanélküliségért.

Hozzátette: az, hogy négy év alatt Gyurcsány Ferenc a hetedik programját mutatja be, azt bizonyítja, hogy a kormányfő a problémák létrehozásához nagyon ért, de a megoldásról fogalma sincsen.

Az MSZP reakciót vár

Az MSZP továbbra is kifogásolja, hogy a Fidesz érdemben nem reagált Gyurcsány Ferenc miniszterelnök héten nyilvánosságra hozott programjára.

Ha érdemi programot nem láthattunk a legnagyobb ellenzéki párttól, akkor legalább a kormányoldal javaslataira reagálhatnának – mondta a baloldali ifjúsági szervezet, a Societas elnöke, Varga László.

A kormánypárti politikus szerint ha nincs reakció arra, hogy a kormány az emberek és a vállalkozások adóterheit igyekszik csökkenteni, akkor a polgárokat kell megnyerni a javaslatok támogatásához.

Ajánlott videó