Belföld

Ellenzéki csúcsot szervez Dávid Ibolya

Az MDF elnöke rövidesen kezdeményezni fogja, hogy az ellenzéki pártok elnökei találkozzanak és egyeztessenek a jövő évi költségvetési és adótörvényekről - mondta Katona Kálmán, az MDF választmányának elnöke.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke “kérte a választmány hozzájárulását ahhoz, hogy összehívja az ellenzéki pártok elnökeit, hogy értékeljék a helyzetet. (…) így Orbán Viktorhoz, Semjén Zsolthoz és Fodor Gáborhoz fordul” – mondta a választmányi ülés közben tartott sajtótájékoztatón Katona Kálmán, majd megjegyezte: “még tanulnom kell, hogy Fodor Gábor ellenzéki”.

Sok olyan közös pont van az adózással és az ország dolgaival kapcsolatban, amelyeket az MDF szerint összhangba lehet hozni – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva – mely szerint az ellenzéki pártelnökök találkozójának összehívását lehet-e úgy értelmezni, hogy a MDF konszenzust próbál keresni a jövő évi költségvetés és adótörvények kapcsán – Katona Kálmán elmondta: igen, hiszen közös fellépéssel az ellenzéki pártok tudnak eredményt elérni, és tudják a kormányt olyan intézkedésekre kényszeríteni, amelyekre szüksége van az országnak.

A választmány megadta a felhatalmazást e találkozó összehívására, így Dávid Ibolya a következő napokban az ellenzéki pártelnökökhöz fordul ez ügyben – közölte a választmány elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik