Belföld

Tévécsempészek buktak le

Szlovákiába próbált átcsempészni egy kamionnyi LCD televíziót egy jászfényszarui telephelyről az a háromfős banda, amely egy álrablással próbálta leplezni a bűncselekményt. A gyanúsítottak egy közúti ellenőrzésen buktak le, de sikkasztás miatt indul ellenük eljárás.

Egy 46 éves szigetszentmiklósi férfi teherautóján 824 darab LCD képernyős televíziót szállított, amikor a váci rendőrök szerda este ellenőrzés alá vonták. Kiderült, hogy a műszaki termékeket nem a rendeltetési helyre szállítja, ugyanis a rakományt egy 38 éves budapesti férfi egy kft. megbízásából Jászfényszarun vette fel, és a célállomása Szlovákia lett volna.

A rakományt eredetileg felvevő férfira Szlovákiában hátrakötözött kézzel találtak rá, aki a Lévai Rendőrkapitányságon feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, mert állítása szerint őt fegyverrel a rakomány átadására kényszerítették. A tévét szállító sofőr kihallgatása során beismerte, hogy egy harmadik társukkal közösen lopták el a szállítmányt oly módon, hogy a rakományt a szlovák határ közelében egyszerűen átkapcsolták egy másik vontatóra, majd átmentek a szomszédos országba, hogy rablás látszatát keltve megkötözzék társukat.

A rakományt felvevő, majd állítása szerint kirabolt férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, őt a rétsági rendőrök csütörtök délután, míg a harmadik elkövetőt éjszaka fogták el. Mindhárom gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését, a 82 millió forint összértékű televíziók megkerültek. A gyanúsítottak ellen különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt indult eljárás, de szabadlábon védekezhetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik