Belföld

Kiss Péter helyreállítaná a koalíciót

Kiss Péter szerint a kormányfő adócsökkentési javaslata azt üzeni az SZDSZ-nek, hogy új alapokon helyreállítható a koalíció. A kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke erről az ATV-nek adott interjújában beszélt pénteken.

“Az adócsökkentési javaslat szól az egykori koalíciós partnernek is, hogy új alapokon helyreállítható a két párt között a kormányzati együttműködés” – jelentette ki Kiss Péter.

Szerinte az ország kormányozhatósága a tét, és nem pártérdekekről és nem személyi kérdésekről szól a vita, hanem arról, hogy a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségével elindított elmúlt két évi változások beérjenek, visszaigazolódjanak a gazdaságban és az emberek hétköznapjaiban – olvasható az ATV honlapján.

Az összefoglaló szerint arra a kérdésre, egyetért-e azzal, hogy a kormányfő a személyes jövőjét is feltette a költségvetés elfogadására, a miniszter hangsúlyozta: igen, hiszen mindannyiuk személyes jövőjét, a kormány egészét érintő kérdésről van szó, mert az elmúlt két év kormányzásának eredményeit akkor lesz módjuk hitelesen bemutatni, ha képesek újra stabil parlamenti támogatást szerezni.

A javaslat felkérés keringőre az SZDSZ számára – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik