Belföld

Megbüntették a fideszeseket Gyöngyösön

A szocialista többségű gyöngyösi önkormányzat valamennyi önkormányzati tisztségből visszahívta a Fidesz Polgári Frakció képviselőit.

Tatár László, a frakció vezetője szerint az Apollo Tyres indiai gumigyár ügyében képviselt álláspontjuk miatt állt bosszút rajtuk a csütörtök este megrendezett rendkívüli ülésen a szocialista többség. A Fidesz szerint törvénysértő döntés megsemmisítése érdekében a közigazgatási hivatalhoz fordulnak, illetve rágalmazás miatt kártérítési pert is indítanak. Hiesz György, a város polgármestere ugyanis félmilliárd forintos károkozással vádolta őt magát és a frakció helyettes vezetőjét.

Eredetileg pályázatok ügyében hívták össze a frakcióülést, majd a polgármester és egy szocialista képviselő javaslata alapján kerültek napirendre a személyi kérdések. Ezt követően a 24 tagú testület 13 szocialista tagjának szavazatával zárt ülés keretében visszahívták tisztségükből a Fidesz Polgári Összefogás Frakció valamennyi önkormányzati bizottsági elnökét. Valamennyi felügyelőbizottsági tagot, amelyet a frakció delegált az önkormányzati cégekbe, sőt a Fidesz Polgári Összefogás Frakció által delegált külső bizottsági tagokat is.

A történtek előzménye, hogy az Apollo Tyres indiai gumigyár visszalépett Gyöngyösre tervezett 200 millió euró értékű beruházásától. Minderre azt követően került sor, hogy a Fidesz népszavazást kezdeményezett a beruházás meghiúsítása érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik