Belföld

A főváros kisegíti az újpesti kórházat

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy 285 millió forint gyorssegélyt biztosítanak az újpesti kórház számára a 60 napon túli tartozásai kifizetésére.

Az önkormányzati biztosi átvilágítás ugyanis korábban azt állapította meg, hogy – figyelembe véve a kórház bevételeit, kiadásait, adósságállományát – 450 millió forint tulajdonosi támogatás szükséges ahhoz, hogy a kórház a 2008 januárja és júniusa között felhalmozott szállítói tartozásait ki tudja egyenlíteni, és megkezdődhessen a pénzügyi egyensúly helyreállítása.

A testület továbbá felkérte Demszky Gábor főpolgármestert arra, szeptember végéig készíttessen intézkedési tervet a fővárosi egészségügyi intézmény gazdálkodásának rendbetétele érdekében.

A Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézet a főváros IV. és XV. kerületében élő mintegy 200 ezer ember egészségügyi ellátását biztosítja. A kórház 30 napon túl lejárt tartozásai idén februárban már meghaladták a 140 millió forintot, ezért önkormányzati biztost rendeltek ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik