Belföld

Hogyan kezeljük az orvosi „műhibapereket”?

Az orvosi kártérítési- és büntetőperek jogi szabályozását és gyakorlati lefolyását bemutató konferenciát tart a Jogi Fórum 2008. szeptember 18-án. A rendezvény konkrét eseteken keresztül, számos előadó segítségével mutatja be a betegjogok, valamint az orvosi felelősség kérdéskörét.

A rendezvény bírók, ügyvédek, igazságügyi szakértő és az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke közreműködésével világít rá az orvosi „műhibákkal” kapcsolatos perek és kártérítések sajátosságaira. A rendezvény mind a károsultak, mind az orvosok, mind pedig az egészségügyi intézmények szemszögéből rálátást biztosít a témára.

A konferencia számos érdekes és tanulságos eset ismertetésével több nézőpontból mutatja be a betegjogok, valamint az orvosi felelősség kérdéskörét. A jogi szabályozás iránt érdeklődők tájékoztatását a gyakorlati szempontú megközelítés és az előadások utáni konzultációs lehetőség is segíti.

A FigyelőNet által támogatott rendezvényre 2008. szeptember 18-án, a Corner Rendezvényközpontban (1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12.) kerül sor. A részvételi díj 17520 ft, (20% kedvezménnyel 2008. augusztus 28-ig).

Az orvosi

Az orvosi “műhibaperek” sajátos jogi szabályozás alá esnek

A rendezvényen meghívott vendégként szerepel Dr. Ribai Csilla bíró, a Pesti Központi Kerületi Bíróság általános elnökhelyettese, aki az orvosi kártérítési perek bírói gyakorlatáról tart előadást. Az “orvosi műhibákkal” kapcsolatos kártérítési pereket a károsult szemszögéből Dr. Ábrahám László ügyvéd világítja meg. Előadóként szerepel még Dr. Sághy Mária bíró, a Fővárosi Ítélőtábla tanácselnöke, aki arról beszél majd, hogy az orvosi kártérítési perek hogyan jelennek meg a Fővárosi Ítélőtábla gyakorlatában.

A ‘műhiba pereket’ orvosi szemszögből Dr. Huszár András egyetemi docens, a Pécsi Tudományegyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének igazgatója világítja meg. Az orvosi kártérítési perekkel kapcsolatos kérdéseket Dr. Kovácsy Zsombor az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke fejti ki a konferencián. A “műhibákkal” kapcsolatos perek büntetőjogi vonatkozásáról pedig Dr. Martini Jenő ügyvédtől hallhatunk majd előadást.

További információkat, részletes tematikát a Jogi Fórum konferencia portálján talál: www.konferencia.jogiforum.hu. vagy info@jogiforum.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik