Belföld

Sólyom László Mallorcán

Sólyom László államfő hétfőn Mallorcán találkozott I. János Károly spanyol uralkodóval.

A király és felesége, Zsófia királyné ebéden látta vendégül a Magyar Köztársaság elnökét. Beszélgetéseiken szó volt arról, hogy erősíteni kell az Európai Unió belső politikai kohézióját, hogy mennyire fontos fejleszteni a csúcstechnológiát alkalmazó iparágakat, illetve arról, hogy milyen teendői lesznek a hármas belga-spanyol-magyar EU-elnökségnek, amikor 2010 második félévében Belgium lesz a soros elnök, a megelőző Spanyolország, a következő pedig Magyarország.

Szó volt ezen kívül a jövőre Barcelonában megrendezendő magyar-katalán dinasztikus kiállításról és annak fővédnöki szerepéről – tájékoztott a magyar államfői hivatal.

Sólyom László spanyolországi látogatása keretében vasárnap a zaragozai szakmai világkiállításon járt, amelyet a víz és a fenntartható fejlődés témakörében rendeztek meg, s amely szeptember 14-ig látogatható.

A köztársasági elnök a világkiállítás magyar nemzeti napján elmondott beszédében egyebek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a világon jelenleg mintegy 1,2 milliárd ember, azaz körülbelül a Föld minden ötödik lakosa szenved a víz hiányától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik