Belföld

A sportolók és a pénzhiány miatt kevés az arany?

A sportolók után az állami támogatás hiányát és a túlzott elvárást említették azok, akik szerint pekingi olimpikonjaink eddig a vártnál rosszabban szerepeltek - derül ki a Medián felméréséből.

A Medián Népszabadságban közölt felméréséből kiderül, hogy a megkérdezettek 45 százaléka a sportolókat, 33 százalékuk pedig az állami támogatás hiányát okolja az eddigi, kevésbé sikeres olimpiai szereplésért.

A válaszadók 21-21 százaléka egyaránt hibáztatja az edzőket és a kormányt, 12 százalék pedig a Magyar Olimpiai Bizottság felelősségét firtatja.

A klubokat 11, az olimpián részt vevő bírókat pedig csupán a megkérdezettek 8 százaléka nevezi meg felelősként. Utóbbiban szerepe lehet annak is, hogy két magyar bíró teljesítményét jutalmazták azzal, hogy olimpiai döntőn bíráskodhat. Nem árt tudni, hogy a felmérést még azelőtt publikálta a lap, hogy megszületett volna az első magyar aranyérem.

Egy, az olimpia előtt egy hónappal készült közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek magyar szempontból sikeresebb olimpiában bíztak, átlagosan nyolc aranyéremre számítottak. Most az összes megkérdezett 28 százaléka elégedett az eddigi teljesítménnyel, és ugyanekkora az elégedetlenek aránya is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik