Belföld

Az összefogásról szólt Herényi

Az összefogás fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében Herényi Károly, az MDF parlamenti frakcióvezetője szerdán Makón, a párt helyi szervezetének augusztus 20-i ünnepségén.

A politikus elmondta: a Szent István-i teendő korunkban az, hogy hagyományainkat megőrizve legyünk tagjai az Európai Uniónak, s ezzel gyarapíthatjuk annak értékeit, hisz csak egy erős, összetartó, identitását is megőrző nemzet őrizheti meg saját magát, és csak annak van esélye a sikerre. A cél az, hogy méltó utódai legyünk a Szent István által alkotott országnak.

A mai politikai életre vetítve az összefogásnak abban is meg kell mutatkoznia, hogy a demokráciát ne csak négy évekre értelmezzük – hangsúlyozta a frakcióvezető. Ez annyit jelent, hogy vannak kérdések, melyekben a politika fölé kell emelkedni, és össze kell fogni. Az ellenzék most többségben van, és ha összefog, annak például adó-, oktatási-, egészségügyi reform lehet az eredménye; ha ez nem történik meg, és folytatódik a jelenlegi kormány eddigi tevékenysége, akkor azonban készülhetünk egy előre hozott választásra – tette hozzá.

Ajánlott videó