Belföld

Rengeteg a forgalmi változás 20-a miatt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság idén is megtette a kötelező lezárásokat augusztus 20-a alkalmából. Nem igazán lesz érdemes kocsival az ünnepségek közelébe merészkedni.

Már kedden este 6-tól tilos megállni egészen csütörtök reggelig a Kossuth téren a Szalay utca és a Vértanúk tere között, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Kossuth tér között és a Vértanúk terén.

Tilos lesz parkolni az Andrássy út mindkét oldali szervizútján, a Rudas fürdő parkolójánál, a Döbrentei tér környékén, a Várkert felső rakparti szakaszán, a Széchenyi felső rakpart mindkét oldalán a Jászai Mari tér és a Roosevelt tér között. A Fővám tér, a Március 15. tér, a Petőfi Sándor tér és a Szent Gellért felső rakpart is tiltva lesz az autóval megállni szándékozóknak.

Hidak lezárva

Lezárásra került péntektől az Erzsébet híd északi járdája és a mellette lévő forgalmi sáv is. 20-án az egész híd le lesz zárva éjfélig. Ugyancsak így lesz a Lánchíd esetében is.

Az ünnepségek napján az Andrássy út, a Bajza utca és a Hősök tere közötti szakasz lesz lezárva a forgalom elől. 20-án délután négytől pedig a Budai alsó rakpart, a Lánchíd és a Bertalan Lajos utca között és a Szabadság híd a gyalogos forgalom elől is lezárásra kerül, éjfélig.

A Honvéd Tisztavatás miatt tilos lesz megállni hétfőn 8 órától 20-án délig az 56-osok terén a Hősök tere és a Benczúr utca között,az Állatkerti körút mindkét oldalán (a parkolóban is). Továbbá az Olof Palme sétány mindkét oldalán a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti út között, a Műjégpálya előtti parkolóban is, a Műcsarnok mögötti szervizút mindkét oldalán.

Renegeteg az időleges korlátozás (FN.hu)

Rengeteg az időleges korlátozás (FN.hu)

A Szent Jobb-körmenet miatt az érintett útvonalak többségén lesz megállási tilalom, így a Szent István tér és az Október 6. utca között, Október 6. utca mindkét oldalán a Zrínyi utca és a József Attila utca között. A József Attila utca mindkét oldalán az Október 6. utca és a Nádor utca között, a Nádor utca mindkét oldalán a József Attila utca és az Arany János utca között, az Arany János utca mindkét oldalán a Nádor utca és a Hercegprímás utca között, a Hercegprímás utca mindkét oldalán.

A Red Bull Repülőnap miatt a Bem rakpart mindkét oldalán tilos megállni a Batthyány tér és a Bem tér között. A Vitéz utca mindkét oldalán a Fő utca és a Bem felső rakpart közötti szakaszon, valamint a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában.

A Borfalu 2008 rendezvény érdekében forgalomkorlátozás lép életbe augusztus 11-én 0 órától, 26-án 24 óráig az 56-osok terén a Városligeti fasor és a Benczúr utca között.

Végül, a Mesterségek Ünnepe okán augusztus 11-én éjféltől 23-án éjfélig javarészt a budai Vár területén lesznek megállási tilalmak, így a Szent György utca mindkét oldalán az utca teljes hosszában, a Dísz téren a Színház utca és a Szent György utca közötti területen, a Palota utcában az Országos Széchenyi Könyvtár liftje előtt 20 méter hosszon. Mindemellett lezárják a Szent György utcát, a Clark Ádám téren a Sikló előtti területet és a Sikló utcát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik