Belföld

Fekvőrendőket telepítene Hegyi Gyula

Fekvőrendőr építését javasolja a lámpákkal nem védett zebrák elé Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti (EP) képviselő, aki javaslatát hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón ismertette.

A sebességcsillapítók építését először az iskolák, a kórházak, a közintézmények közelébe lévő, nagy forgalmú utakon található gyalogátkelőhelyeknél kellene kezdeni, ott, ahol korábban már történt baleset – közölte a képviselő.

Hegyi Gyula szerint a fekvőrendőröknek autóbarátnak is kellene lenniük: ne érhesse kár azt a járművet, amely maximum 30 kilométer/órás sebességgel halad át a sebességcsillapítón.
Hozzátette: javaslata mind a gyalogosok, mind az autósok érdekét szolgálja.

Az EP-képviselő elmondta: Magyarországon a halálos közúti balesetek aránya közel kétszerese a nyugat-európai átlagnak, és jelentős számú gyalogost és kerékpárost gázolnak el.

Hegyi Gyula kérdésre válaszolva példaként említette, hogy a holland és a belga városok mellékutcáiban általában 20 kilométer/órás sebességkorlátozás és rengeteg fekvőrendőr van.

Olyan utcabútorok is vannak, amelyek miatt gyakorlatilag szlalomozniuk kell az autósoknak a lakott területeken – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik