Belföld

Keveset repülnek a magyar vadászpilóták

Nagymértékben növelni kell a vadászpilóták repülési óraszámát, mert a jelenleg gyakorlásra fordított idő csak a magyar légtér védelmére elegendő - mondta Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője szombaton Kecskeméten, a repülőnap keretében tartott sajtótájékoztatón.

Annak érdekében, hogy a legkiválóbb pilóták megfelelő óraszámot tölthessenek a levegőben és megfelelő képzettséggel rendelkezzenek, illetve el tudják látni a NATO szövetségesi kötelezettséget, a repült óraszámot nagymértékben növelni kell – mondta Bocskai István.

A Honvéd Vezérkar és a Légierő több elképzelésre adott javaslatot, amelyek között szerepel repülési óra vásárlása, repülőgép bérlése és repülőgép vásárlása is.

Bocskai István bejelentette, hogy Szekeres Imre honvédelmi miniszter szombaton átvette a cseh kormány ajánlatát, amelyet tanulmányozni fogunk, a korábban megkapott svéd ajánlattal együtt. Mindkét javaslat tartalmazza repülési óra vásárlását, repülőgép bérlését, valamint újabb repülőgép vásárlásokat is – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik