Belföld

Már vasárnaptól más útvonalon jár a BKV

Augusztus 20-án a Red Bull Air Race Budapest 2008. repülőverseny, majd az esti tűzijáték miatt jelentős forgalmi változások lesznek, elsősorban a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon. A BKV járatai módosított útvonalon közlekednek.

A BKV Zrt. lapunkhoz is eljuttatott közleménye szerint a verseny lebonyolítása előtt és után (azaz augusztus 20-án dél és este hat között), augusztus 18-án (hétfőn) 23.30 órától augusztus 24-én (vasárnap) hajnali 4.30 óráig az I. kerületben a Fő utcát kétirányúsítják, a Bem rakpartot pedig lezárják.

Augusztus 17-én (vasárnap) üzemkezdettől augusztus 22-én (péntek) üzemkezdetig a 19-es és 47-es villamosok rövidebb vonalon, Etele tértől, illetve Kamaraerdőtől csak a Clark Ádám térig (Lánchíd déli oldala) közlekednek. Ez idő alatt 19-41V jelzéssel villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a Batthyány tér és Szarvas tér között.

Első ütemben (augusztus 17-én, vasárnap üzemkezdettől augusztus 18-án, hétfőn üzemzárásig) a Batthyány tér felé a Bem rakparton keresztül, a második ütemben (augusztus 19-én, kedd üzemkezdettől augusztus 21-én, csütörtökön üzemzárásig) mindkét irányban a Fő utcán járnak. Augusztus 20-án, szerdán 11 órától üzemzárásig a járat nem közlekedik.

Módosul a buszok útvonala

Augusztus 18-án (hétfő) 23.30 órától augusztus 24-én (vasárnap) 4.30 óráig a 86-os autóbuszok Óbuda, Bogdáni út a Jégverem utcától a Margit hídig a Fő utcán közlekednek, a 921-es éjszaki járat Normafa felé a Jégverem utcától a Csalogány utcáig szintén a Fő utcán jár. A terelés miatt a Halász utca, Batthyány tér és Bem József tér megállóhelyek áthelyezésére van szükség.

A repülések ideje alatt (augusztus 18-án, hétfőn 10 és 12, valamint 14 és 16 óra között, augusztus 19-én, kedden 15-től 18 óráig, valamint augusztus 20-án, szerdán 12 órától üzemzárásig) a Lánchidat teljes szélességében lezárják.

Emiatt hétfőn és kedden a lezárások idején a 16-os és 105-ös autóbuszok az Erzsébet hídon át, terelt útvonalon szállítják az utasokat. A módosítás miatt kimaradó megállóhelyek helyett a budai végállomásaik felé a járatokra a 9-es autóbuszok Deák Ferenc téri végállomásán, a 7-es buszok Ferenciek terei megállójában, a 8-as és 112-es járatok Erzsébet híd, budai hídfő megállóhelyén és a 86-os autóbuszok Ybl Miklós téri megállójában lehet felszállni. A pesti végállomások felé pedig a járatok a 86-os autóbuszok Szarvas téri, az 5-ös, 78-as és 86-os járatok Döbrentei téri megállóhelyén, az 5-ös, a 8-as, a 15-ös és 112-es autóbuszok Ferenciek tere megállójában, valamint a 15-ös járat Szervita téri és Erzsébet téri megállójában állnak meg.

Augusztus 20-án több változás lesz

Augusztus 20-án, szerdán üzemkezdettől 12 óráig az autóbuszok az eredeti végállomásaik között járnak, a 16-os autóbuszok 12 órától 17 óráig a Moszkva térre terelve, a 105-ös autóbuszok pedig megosztva, Apor Vilmos tér és Clark Ádám tér, valamint Gyöngyösi utca és Deák Ferenc tér, Erzsébet tér között közlekednek. A 16-os járat 17 óra után nem közlekedik.

Augusztus 20-án, szerdán 11 órától üzemzárásig a 11-es autóbuszok a Moszkva térre terelten közlekednek, nem érintik a Batthyány téri végállomást, a módosított útvonalon a 39-es autóbuszok Fazekas utcai és Széna téri megállójában veszik fel az utasokat.

A 39-es autóbuszok rövidebb vonalon, a Goldmark Károly utca és a Moszkva tér között járnak, nem érintik a Moszkva tér, Széna tér, Mária tér, Batthyány tér és Fazekas utca megállóhelyeket.

A 60-as autóbuszok szintén rövidebb vonalon, Óbuda vasútállomás és Nyugati pályaudvar között közlekednek. A Batthyány tér a HÉV-vel érhető el.

A 86-os autóbuszok 11 és 17 óra között a Krisztina körút felé terelten közlekednek. Újbuda, Függetlenségi Park felé a kimaradó megállóhelyek helyett a járat a Csalogány utca 3/c előtt, a 39-es buszok Fazekas utca, Széna tér és Moszkva tér elnevezésű megállóhelyein, az 5-ös és 39-es járatok Moszkva tér (Csaba utca) megállójában, az 5-ös autóbuszok Attila úti, Korlát utcai, Mikó utcai megállójában, valamint az 5-ös és 78-as járatok Alagút utca és Dózsa György tér elnevezésű megállóhelyén veszi fel az utasokat. Óbuda, Bogdáni út felé a 86-os járat az 5-ös és 78-as buszok Szarvas tér és Dózsa György tér megállóhelyén, az 5-ös járat Alagút utca, Korlát utca, Vérmező utca megállójában, a 39-es buszok Moszkva tér elnevezésű megállójában, valamint a 906-os éjszakai járat Széna téri és Mechwart liget megállóhelyein veszi fel az utasokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik