Belföld

Megrepedt a szalapai híd

Megrepedt a közúti híd közepe Szalapa központjában, a Sümeget Zalaegerszeggel összekötő, forgalmas útvonalon - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

A híd nem biztonságos, elvesztette stabilitását: déli oldala omladozik, a boltívekből pedig potyognak a téglák. A közútkezelő a kritikus részt terelőtáblákkal zárta el a forgalom elől, és mindkét oldalon óránkénti negyven kilométeres maximális sebességet előíró táblát helyezett el.

Ennek ellenére az autósok a megszokott sebességgel hajtottak az útszűkületbe. A táblák azóta megsérültek, és az árokpartra kerültek, így már semmi sem figyelmeztet a veszélyre: a teherautók forgalma „zavartalan”, a hidat semmi sem védi a leszakadástól – olvasható a cikkben.

A híd egésze nem balesetveszélyes, csak a déli oldala bomlott meg, ezért is vezették be a forgalomkorlátozást – mondta a lapnak Ékes Géza, a Magyar Közút Kht. keszthelyi kirendeltségének vezetője.

A cég hídmérnöke kidolgozta a technológiát, amelynek alkalmazásával a felújítási munkákat a híd lebontása nélkül is el lehet majd végezni. A rekonstrukció valószínűleg még ebben a hónapban megkezdődik – közölte a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik