Belföld

Földmozgás miatt lezárták az M6-os építkezését

Földmozgást észleltek a löszös talajon, ezért kellett lezárni
az M6-os autópálya építkezésénél az oda vezető utat - mondta szerdán Kapás Szabolcs, az M6-M60 autópálya sajtóirodájának munkatársa, cáfolva, hogy újabb alagútomlás történt volna.

Az MTI a Tolnai Népújság híre alapján kereste meg a sajtóirodát, a megyei napilap azt írta, hogy az épülő M6-os autópálya A jelű – leghosszabb – alagútja egy 60 méteres szakaszon ismét beomlott kedden.

Kapás Szabolcs a távirati irodának azt mondta, kedden délben a löszös talajon földmozgást észleltek, ezért biztonsági intézkedésként az arra vezető utat lezárták. Hangsúlyozta, hogy az alagút nem omlott be. Az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszának leghosszabb, A jelű alagútja július 24-én az esőzéseket követően beomlott, a kivitelező cég akkori közleménye szerint a munkálatokat azonnal leállították, az esetet vizsgálják.

Július 31-én az autópálya építkezésén egy ponthegesztett betonvasháló kötege borult egy 30 éves munkásra, az A jelű alagútnál, Bátaszék közelében. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elsődleges vizsgálat eredménye szerint az építkezésen nem történt szabályszegés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik