Belföld

Ősztől itt a kisgyermekes BKV-bérlet

Az új bérlettípus igénybevételére azok a gyermekgondozási segély (GYES) vagy gyermeknevelési támogatás (GYET) folyósításában részesülők jogosultak, akik hivatalosan budapesti lakcímmel rendelkeznek.

A Fővárosi Közgyűlés döntésének megfelelően 2008. szeptember 1-jétől bevezetésre kerül a BKV-nál az úgynevezett kisgyerekes bérlet. A bérlet 3250 forintért vásárolható majd. A szelvények forgalmazása már 2008. augusztus 26-ától megkezdődik.

A bérletigazolvány kiadásához szükséges a jogosult személyi igazolványa és lakcímkártyája, 1 db fénykép (igazolványkép), valamint a fent felsorolt juttatásokról a kifizetőhelytől kapott, 6 hónapnál nem régebbi eredeti igazolás vagy megállapító határozat bemutatása. A „kisgyerekes” bérletigazolvány kiállításának díja, a többi bérletigazolványéval megegyezően 200 forint.

A kisgyerekes bérlet a BKV Zrt. valamennyi közösségi közlekedési járművén használható lesz Budapest közigazgatási határán belül, és korlátlan számú utazásra érvényes – csakúgy, mint a többi budapesti havi bérlet. A szelvény használatához külön bérletigazolvány kiváltása szükséges, melynek sorszámát rá kell írni a bérletszelvényre, hiszen csak így érvényes utazásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik