Belföld

Megszűnt az eljárás a MÁV elllen

A Gazdasági Versenyhivatal 2007 szeptemberében indított versenyfelügyeleti eljárást annak kivizsgálása érdekében, hogy a MÁV Zrt. megsértette-e a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény pontjait.

A Gazdasági Versenyhivatal a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. ellen gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt indult eljárásában meghozta végzését, amelyben az eljárást megszüntette.

A vizsgálat azért indult, mert a vasúti pálya igénybevételéhez, így a vasúti fuvarozási tevékenység folytatásához nélkülözhetetlen a pályahálózat-hozzáférési szerződés megkötése, és az abban meghatározott szerződéses feltételek hatással lehetnek a magyar vasúti árutovábbítási piacon kibontakozó verseny struktúrájára, illetve más tagállamból érkező versenytársak piacra lépésére.

A GVH felülvizsgálta az adott időszakra vonatkozó, a MÁV Zrt. által kötött hatályban lévő pályahasználati/hálózat-hozzáférési szerződéseket, és megállapította, hogy a vizsgálat elrendelésére okot adó körülmények nem állnak fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik